Úvod / Produkty / Perlit / Druhy perlitu

Druhy perlitu

Expandovaný perlit

Je zrnitý materiál vyrábaný expandovaním vulkanickej horniny perlitu. Poskytuje výborné tepelnoizolačné a zvukovoizolačné vlastnosti pri svojej nízkej mernej hmotnosti. Anorganický pôvod mu zaručuje nehorľavosť a odolnosť voči mikroorganizmom a plesniam. Je chemicky inertný a odolný voči teplotám v rozmedzí od -200°C do +900°C. Vzhľadom na svoju pórovitosť je značne nasiakavý. Vyrábame ho v dvoch frakciách ako EP100 a EP150.

Balenie: 125 l papierové vrecia.

Agroperlit

Je triedený expandovaný perlit so zrnitosťou 1 – 4 mm, určený na zlepšovanie vlastnosti pôdy v poľnohospodárstve. Jeho objemová hmotnosť neprevyšuje 200 kg/ m3. Zapracovaný do pôdy ju vyľahčuje, prevzdušňuje a zároveň viaže na seba vodu a živiny, ktoré potom za teplého a suchého počasia pozvoľne uvoľňuje. Jeho praktická odolnosť voči poveternostným vplyvom, chemickým a biologickým procesom prebiehajúcim v pôde je zárukou trvalej investície do zlepšenia vlastnosti pôdy.

  • je vhodný na pestovanie izbových kvetov a kaktusov
  • používa sa pri hydroponickom pestovaní kvetov
  • zabraňuje vyparovaniu vody z pôdy

Balenie: 125 l papierové vrecia.

Vapex

Je biely, sypký, zrnitý materiál, ktorého povrch je obalený tenkou vrstvou hydrofóbneho povlaku. Vyznačuje sa nízkou nasiakavosťou vodou a vysokou afinitou k nepolárnym kvapalinám (ropné produkty). Výborne absorbuje naftu, benzín, oleje, tuky, mazadlá a iné mastné tekutiny rozliate na zemi, plávajúce alebo rozptýlené vo vode. Je to materiál nehorľavý, zdravotne nezávadný a má neobmedzenú trvanlivosť. Jeho hmotnosť je maximálne 250 kg/m3. Tieto vlastnosti ho predurčujú na odstraňovanie znečistenia vody a pôdy ropnými produktmi.

  • absorbuje ropné látky plávajúce a rozptýlené vo vode
  • odstraňuje rozliate ropné látky a mastné nečistoty
  • zabraňuje úniku ropných produktov pri ekologických haváriách
  • čistí podzemné vody

Balenie: 125l papierové vrecia.

Objavujte ďalej
Táto stránka používa súbory cookies, aby Vám ponúkla lepší zážitok z jej prezerania. Používaním tejto stránky, bez vypnutia cookies vo Vašich nastaveniach prehliadača, súhlasíte s ich používaním. (viac informácií)